Tavaly a farsangi szezonban kipróbáltam egy-két különlegesebb fánkot is, ez most egy külföldi "példány". Az íze hasonlít a magyar csörögére (forgácsfánkra). A középsőm elnevezte "vonalfánknak", úgyhogy azóta ez rajta maradt. Az elmúlt évben is kértek ismétlést, és már az idén is megsütöttem.
Hozzávalók:
4 főre
20
dkg durumliszt - én eddig sima fehér liszttel (BL 55) sütöttem
csipet
só
1
(bio) narancs reszelt héja
4
dkg kristálycukor
2
tojás
napraforgó
olaj a sütéshez
porcukor
a szóráshoz
baracklekvár
vagy vaníliakrém a tálaláshoz
Elkészítés:
Keverjük
össze a lisztet a sóval, a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a
tojásokat hozzáadva gyúrjuk tésztává. Pihentessük 30 percet.
Egészen
vékonyra nyújtsuk ki a tésztát sodrófával vagy tésztagéppel, majd késsel
csíkozzuk fel. (Ha tésztagéppel dolgozunk, a „tagliatelle” vágóval vágjuk.)
Forró,
bő olajban süssük aranybarnára (nagyon hamar megsül, pár perc), szórjuk meg
porcukorral, és kínáljuk baracklekvárral vagy vaníliakrémmel.
(A recept a Nők Lapja Konyha 2011/2-i számából)
Nagyon jól néz ki!! Szerintem hamarosan én is kipróbálom!!:) Nem csodálom, hogy imádják a gyerekek!! :)
VálaszTörlésKöszönöm, Marika! Biztos szeretnék Nálatok is a gyerekek!
TörlésEzt is ki kell próbálni:) Nagyon jópofák!:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen, Roza! Remélem, ízleni fog!
TörlésEz nagyon jó, én a csörögét is szeretem:)
VálaszTörlésNa, akkor tuti, hogy bejön ez is, mert tényleg nagyon hasonló az íze!
TörlésHani, Hani, Hani! ♥Ez is jó, nagyon! :)
VálaszTörlésAranka, köszönöm szépen <3!
TörlésFinomak lehetnek ezek a vonalfánkok! A kinézete legalábbis ezt ígéri!
VálaszTörlésGerdi, köszönöm szépen! A gyerekeknek nagyon ízlett, főleg a válogatósom kedvence.
TörlésNagyon jó!!! Van is ilyen tésztavágó gépem, azzal gyorsabb és egyenletesebb lesz.
VálaszTörlésOlgi néni, köszönöm szépen! A géppel tényleg gyorsabban megvan, nekem sajnos nincs, de azért remélem, nekem is lesz majd :-)!
TörlésFinom lehet :) Szeretem az ilyen finomat :)
VálaszTörlésGyorsan, pikk-pakk elkészül. Kell néha ilyen fánk is, a hosszas kelesztősek mellé :-)
TörlésMennyire egyszerű, de finomnak tűnő rágcsálnivaló!
VálaszTörlésVicuska, köszönöm szépen! Igen, engem is ez ragadott meg, hogy nem is kell sok minden hozzá, és mégis hamar elkészül a finom desszert.
Törlés